Grijs

Sinds ik mijn haar niet meer verf, en dus heel erg hartstikke grijs ben, let ik op
1) andere grijze mensen (liefst vrouwen).
2) andere vrouwen van mijn leeftijd.
Wat betreft de eerste categorie; de meeste grijze vrouwen die ik zie, hebben een permanentje, haar met een maximale lengte van 4 cm en zijn duidelijk 75+.
Als ik kijk naar andere vrouwen van mijn leeftijd (rond de 52 jaar) dan valt op dat ze voor het grootste gedeelte champagneblond zijn (kleur 8.1) , of helder-rood (no 77) of light frosted brown (kleur 6.13).
Een enkele keer met duidelijke uitgroei.
In België heb ik op een terras tijdens de wereldberoemde “Gaper-feesten” van Geluwe me zitten verwonderen over de grijskleurigen. De mannen waren duidelijk vanaf hun 45+e jaar al grijzend aan de slapen, boven de 55 al met een paar grijze vegen op hun hoofd, en na hun 70e toch vaak al totaal grijs!
De vrouwen waren NIET grijs! Ja, 1 meisje die het grijs geverfd had, 2 vrouwen van dik boven de 80 en 2 vrouwen iets ouder dan ik hadden wat grijze lokken.
Jammer, want mijn vooronderzoek (laat ik de verf uitgroeien?) behelsde ook het opzoeken van vrouwen op internet met prachtige grijze haren. Die er nog heel jeugdig uitzagen. Gelukkig dat ik ze vond, want toen durfde ik het aan. Ik wilde ook grijs en toch nog enigszins jeugdig lijken. Ik weet niet of dat gelukt is. Ik vraag nog gemiddeld 9 keer per week aan willekeurige toehoorders; “Lijk ik ERG oud?”
De mooie vrouwen van internet met de grijze jeugdige uitstraling ben ik in het echt nog maar amper tegengekomen. Bij deze roep ik iedereen op het grijs te laten gebeuren!!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie