Overstekend wild

Van alle landen waar ik tot nog toe geweest ben is er niet één waarop de “overstekend wild-borden” van links naar rechts afgebeeld zijn. Na uitgebreide brainstormsessies zijn mijn dochter en ik tot de conclusie gekomen waarom de borden altijd een dier afbeelden dat van rechts naar links koopt/sjokt/springt.
Allereerst geldt dit vooralsnog enkel in landen waar rechts gereden wordt (in Zweden pas vanaf 3 september 1967; stel je voor; dat op 1 dag alle verkeer aan de andere kant moet gaat rijden!). De verkeersborden staan dan ook bij voorkeur aan de rechterkant van de weg.
Onze ogen zullen dus getraind zijn op het letten op borden aan de rechterkant van de weg. Maar waarom komen de dieren dan altijd uit de rechterberm?
Omdat deze dichterbij is dan de linkerberm!
Als er van de linkerkant een Eland over dreigt te steken heeft eerst het verkeer aan de andere weghelft er mee te maken, en dan jij pas. Als hij van de rechterkant komt, ligt hij direct op je dashboard! Dus dáár moet je voor oppassen. Ja toch?

En voor wie het onderschrift bij de afbeelding niet goed kan lezen; er staat ” Viltstängsel upphör”, wat natuurlijk zoveel betekent als “de wildhekken stoppen hier”.

En voor degenen die de werkelijk honderden kilometerslange hekken gemist hebben;

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie